Gîte La Tulipe


C'est à la campagne

Oftewel op het Franse Platteland waar wij een bedrijf hebben met Label Rouge pluimvee (boeren kwaliteit scharrelkip), graanteelt en een KWPN paardenfokkerij met ongeveer 15 paarden. 
Kortom er valt genoeg te zien en te beleven bij ons op het erf. We vertellen er graag over.
De gîte ligt aan de rand van ons bedrijf. Lusanger is een kleine, overwegend agrarische gemeente waar de mensen zeer hartelijk zijn. Er is een bakker, supermarkt, benzinepomp, tabakszaak en twee restaurants.
Elke woensdag is er een grote markt in Châteaubriant wat een leuke bezoek zal zijn.
Ook kunt u in deze plaats meerdere zeer grote supermarkten vinden.

Beschrijving Gîte

De Gîte is bijna 100 jaren oud en heeft het laatste jaar een renovatie ondergaan. Wel zijn de karakteristieke overblijfselen nog zichtbaar. Het ligt heerlijk tegen een 600 ha groot bos, zodat u regelmatig een ree of uil of zelfs wellicht een das kunt zien.
 
De gezellige modern ingerichte salon is uitgerust met een open haard, eethoek en een zithoek met schoteltelevisie en een radio cd speler. En niet te vergeten een uitzicht vanaf de gîte op de weilanden en het dorp.
De keuken is modern en compleet ingericht, waaronder een koelkast, diepvries, magnetron, waterkoker en koffiezetapparaat. Tevens is er een afwasmachine aanwezig. Kinderstoelen en buggy zijn aanwezig evenals een campingbedje.
Er zijn twee royale slaapkamers met zalige bedden. Uitrusten is hier geen kunst !
Gelegenheid tot vissen in ons meer, o.a. op karper en forel.Prijzen vanaf € 335,- per week (vanaf 50 euro per losse nacht) afhankelijk van het seizoen, let op dit is  incl. beddengoed en opmaakservice. Keukenlinnen en badlinnen dient u zelf mee te nemen en evt voor het campingbedje. De gîte is gelijkvloers met enkele opstapjes die een hulpsteun hebben (tevens op toilet) zodat ook de minder makkelijk lopende gast het hier fijn heeft.


Weekendverhuur in overleg, in voor en naseizoen aantrekkelijke tarieven. Indien u in deze periode meerdere weken boekt, informeert u dan even naar de aangepaste tarieven.In de omgeving

Uiteraard is de natuurlijke omgeving al het noteren waard. De dieren die in de omgeving te zien zijn, zoals reeën, wilde varkens, de dassenburcht om de hoek, vossen, uilen, de hop enzovoort.
Maar ook de steden als Nantes en Rennes en Vannes of Redon en Chateaubriant zijn de moeite meer dan waard.
Wandelen, meren, de zee met zijn wilde Bretonse kustlijn en de kastelen in de omgeving en niet te vergeten de markten.
Kom maar gewoon langs, dan merkt u het !

Hoe kunt u ons bereiken

Vanuit Rennes richting Nantes aanhouden. In het midden tussen deze steden neemt u de  afslag Derval.  In Derval staat Lusanger al aangegeven, net als Châteaubriant.
De gîte ligt in Lusanger aan de route richting Châteaubriant, vlak voorbij het dorp de eerste weg links afslaan. Wij wonen zelf in het eerste huis net achter het meertje.
Afstand Lusanger: 1 km
Afstand Rennes en Nantes:  50 km
Afstand Châteaubriant 17 km
Afstand 9 holes golfbaan 10 km
Afstand zee: 80 km
Afstand Utrecht: 881 km

Internetsite: www.haraslatulipe.fr 
Informatie: gite@haraslatulipe.fr