Tabbladen

vrijdag 6 mei 2011

Zee Zuurkool

Zeezuurkool ! Tja wat moet je nu met zo'n titel? Griezelen of erger; gelijk al iets wegslikken? Of halsreikend uitkijken tot je het de volgende keer weer mag eten? 
Dit laatste is nu bij ons het geval. Man wat is dit lekker zeg. Gisteravond stond het op het menu van het buurtfeest. Ik had bij de opgave het wel zien staan maar dacht nog aan een originele titel voor een lekker gerecht. Echter het bleek echt zuurkool te zijn met vis. Blèh dachten wij (en ook enkele fransen die dit ook nog niet eerder hadden gehad) 
Het ziet er minder smaakvol uit dan dat het is

Ook toen het neergezet werd werd er meewarrig gekeken.. het ziet er ook raar uit. Een dot zuurkool met zalm, garnalen en ook nog wat aardappelen en mosselen aan de zijkant.

Ala, alles proberen toch? En er bleek zowaar een botersaus overheen gedaan te zijn (met wijn uiteraard) dit verzachte de zure smaak van de zuurkool en gelijk viel alles op zijn plaats. 
Goddelijk lekker met een glaasje witte wijn erbij. Wij zijn om, en zullen het binnenkort bij de traiteur bestellen als we wat te vieren hebben. (of als we gewoon zin hebben natuurlijk he..)

Culinaire groeten uit La France,
Monique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten