Tabbladen

vrijdag 25 november 2011

Frans kerstpakket

Hoeraaaaaaaaa we zijn bijna weer toe aan een nieuw jaar ! Nou ja… hoera… T’gaat ook wel ontzettend snel  voorbij zo’n jaar.

Wel even wennen in La France is de hoeveelheid eindejaarskadootjes waarmee je wordt overstelpt. Het eerste jaar wisten we natuurlijk van niets en waren we aas voor iedereen die iets te verkopen had in de hoop dat we natuurlijk niet goed genoeg Frans spraken om ze af te wimpelen. Dat was een vergissing van ze uiteraard haha.

Maar afin, ze waren de beroerdsten niet en vroegen of we een eindejaars presentje wilden. Denkend aan de Nederlandse maatstaven wat betreft  kerstpakketten voor klanten, knikten we beiden direct. Dromend van een zalige paté of een rillette, of gewoon alleen al een ouderwetse fles wijn  zou toch al leuk zijn in het land waar de alcoholconsumptie toch behoorlijk hoger ligt dan in Nederland (qua wijn dan…)
Hup vertegenwoordiger naar buiten, terug naar de auto. Hij bleef best lang weg ..

Toen hij terugkwam had hij een bureaulegger in zijn handen met erbij een reuze leuke pocket agenda…  nou ja… we kenden hem ook niet zo goed en hadden niets gekocht immers.
De score tot nu toe 2011

Toen de andere week deze geschiedenis zich herhaalde bij de vaste contactpersoon van de coöperatie keken we elkaar even schichtig aan.. dit keer zou het vast een fles worden, of een kistje wijn (we doen immers intensief zaken met elkaar). Weer naar de auto terug… en u raadt het al… Een bureaulegger en een leuke flexibele zakagenda… een gegeven paard mag je immers nooit in de bek kijken dus keken we uiterst dankbaar.

In de aanloop van onze eerste kerst hebben wij zo maar liefst 12 bureauleggers en 8 agenda’s gescoord.. zeg maar eens vriendelijk nee he… als je het niet zeker weet wat ze gaan brengen en je durft ook niet ondankbaar te lijken ook.

Het jaar erna hebben wij hiervan geleerd en na enkele exemplaren (handig voor de kippenstallen, kantoor en lekker stevig om te versnijden voor school) kunnen we nu heel charmant bedanken voor dit genereuze gebaar.
Wel mis ik dan eens een onvervalste Hollands kerstbroodje…

Franse Groeten
Monique

2 opmerkingen:

  1. Wat ik heb begrepen is dat de Fransozen hun relatie-geschenkjes niet van de belasting mogen aftrekken. Dat scheelt een slok op een borrel! (om maar even in de sfeer te blijven) :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is exact zoals Maaike beschrijft niet aftrekbaar. Alleen de promotieartikelen waarschijnlijk wel haha

    BeantwoordenVerwijderen