Tabbladen

dinsdag 12 maart 2013

Interieurdesign in etappes


Ergernis van de dag:

Ik had de buitenkant van de Paxkast van Ikea al af toen ik de bijbehorende lampjes erboven wilde monteren. In het eerste doosje zaten keurig 4 schroefjes en moertjes (nou ja.. minuscule dan) en een beschrijving dat ALS je een kastdeur ervoor wilde plaatsen DAN zou je de verhoging moeten gebruiken. Die zat er ook bij (handig van Ikea) maarrrrrr de schroefjes om die weer vast te maken waren niet bijgesloten omdat dit natuurlijk OPTIONEEL was. GRRRrrr. Afin het midden van de kast gezocht en de verhoging dan maar zelf er erin geschroefd. 

Nog een heel gedoe in mn eentje om èn de kast èn dat kreng èn de schroefjes te plaatsen. Maar ik slaagde erin. Toen de 2e kast, lampke uit de doos... waar is het zakje met minischroefjes en miniboutjes??? Noppes Nada Niks ! K !!

Echter je kunt ze ALTIJD bellen van Ikea he als je wat mist. Ik dacht, kom ik doe dat eens. Een tiedeldiedeltoon en een optie menuutje waar ik driftig op drukte. En toen kwam de boodschap dat je dit via de site moest doen, menuutje zus en menuutje zo….. slik…
Dus via de site, menuutje zus en menuutje zo ingedrukt et VOILÀ het invul formulier. Alles ingevuld wat nodig was aan referenties van de kassabon (4 codes in totaal) en toen op verzenden gedrukt.

Wetende dat er al op stond dat zoiets MINIMAAL toch 7 werkdagen kan gaan duren, en ik niet helemaal koekoek ben, dacht ik dat met 2 in plaats van 4 minischroefjes en minimoertjes zo’n lampke ook wel bleef zitten op de verhoging. Dussss de andere kast ook geschroefd en toen kwam het moment suprême de lampjes gingen op de verhoging.

Correctie: de battle begon met de lampjes. Hoewel ik gezegend ben met lange slanke vingers  was dit toch echt Aziatisch priegelwerk zeg… Na me flink verbaal uitgeleefd te hebben op die priegelprutschroefjes en dito moertjes zat de boel erop gemonteerd.

Apetrots was ik ! Toch maar zelf geflikt (met ok een beetje hulp van mn boer bij het vasthouden zodat ik het priegelprutswerk kon doen)

Nu het zakje opzoeken van het doorverbindsnoertje. En jawel hoor !! Ze maken die krengen gewoon TE KORT !! want wie bedenkt toch ook dat dat lampje leuker staat in het midden van de kast? Ik ben vast de enige….. Gloeiende gloeiende…

Dus de schaar erin, doormidden en morgen een kroonsteentje en een extra stukje draad ergens opsnorren hier.

Leuk zo’n interieurprojectje…..

O ja, er kwam keurig een mail terug van Ikea wat de referentienummers waren van de schroefjes en de moertjes. En aangezien die niet los vermeld staan op mijn montagebijsluiter kunnen ze die dus niet los versturen… Nou JAAAAA dusssss blij dat ik zelf al een crea-bea oplossing gevonden had.. inmiddels branden beide lampjes naar mijn zin.

Nu nog een keertje terug naar Ikea voor de kastdeuren want die waren zo nieuw dat ze er nog nèt niet waren toen wij langswaaiden (2 dagen later dus wel blijkt uit hun website) GREAT

Ach het wordt vast prachtig! 

7 opmerkingen:

 1. Gelukkig zit de blauwgele meubelgigant met ballenbak hier.net te ver vandaan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig zit de geelblauwe meubelgigant met ballenbak hier net ff te ver vandaan:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meestal klopt het wel, wel eens wat over gehouden maar ja.
  2 ikea's binnen een straal van 20 km, voor als het helemaal fout is gegaan!Hoe ver is het bij jou vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij grotere dingen heeft het altijd nog geklopt, echter nu ff niet... Ik heb nog mazzel, Rennes of Nantes als keuze beide 50-60 km

   Verwijderen
 4. Fijn dat je het zelf hebt opgelost met een beetje hulp zo hier en daar. Laatst in Nederland dacht ik, ik wil net zo lekker slapen als in Frankrijk en kocht twee nieuwe dekmatrassen, strak opgerold in plastic. Ik weet dat je iets niet mag ruilen als het uit de verpakking is gehaald. Wat moet je dan als je de verpakking opent en er een vreselijke lucht naar buiten komt? Juist Ikea bellen. "Mevrouw, laat u de matrasjes maar een dag luchten. dan komt het vanzelf wel goed." Ja, dat zal wel, maar niet in onze slaapkamer. Hup in de schuur er mee! De volgende ochtend opende ik de schuur. Wat een stank. Ik liet de buurvrouw ruiken....ze week terug.
  Nog twee dagen gewacht, gelukkig hoefde ik niets in die schuur, maar de stank was niet verdwenen. Ik bel Ikea. Ja hoor, brengt u de matrasjes maar terug. Ik vroeg een naam en zei dat ze wel uit de verpakking waren. "Natuurlijk, zei het meisje, geen probleem." Bij de kassa stond op die zaterdagmorgen een heel aardige vrouw. Ik legde alles uit. Ik had de matrasjes in twee vuilniszakken gestopt. De hele weg met de ramen open gereden!! "Ruikt u maar even!" De vrouw zei:"Sorry, maar ik ben verkouden." Een man naast me zei hardop:" dat zou ik ook niet op mijn bed willen." Het meisje ging naar de hoofdpiet. Die zei vanuit een glazen kantoortje, wat hoger lag dan de andere balies:" Iets wat uit de verpakking is gehaald, mag niet geruild worden." Ik wilde in discussie gaan, maar om me heen stonden al heel wat mensen met opgetrokken neus. "Wilt u zelf even komen ruiken?" vroeg ik aan de man via de vrouw aan de balie (want hij kwam er niet uit!) Nee, ik kom niet! Alle mensen keken zijn kant op. Het duurde ook heel lang. Uiteindelijk fluisterde de vrouw:" Goed u kunt een tegoedbon krijgen." Omdat wij op punt stonden een week later naar Frankrijk te gaan, zei ik dat ik daar geen genoegen mee wilde nemen. "Nee, ik wil gewoon mijn geld terug, u heeft een slecht product geleverd!! De vrouw keek me aan en zei: "Dat ben ik eigenlijk wel met u eens." De hoofdpiet was intussen druk in gesprek met een collega en de vrouw gaf mij het geld. "Gerechtigheid" dacht ik, dan maar wat harder slapen." Volgend jaar ga ik gewoon nieuwe "schone matrassen kopen." Van die lekkere zachte, waar je een beetje inzakt. Waarschijnlijk spaar ik nog even door om puur natuur matrassen te kopen. Ikea....soms leuk. Groeten Lilian

  BeantwoordenVerwijderen