Tabbladen

dinsdag 14 september 2010

Sterallures van ‘Diva’ boerinnen

Soms stijgt roem je naar je hoofd…. Natuurlijk niet als je met je hoofd boven de mestput hangt of als je de kippenstallen schoon boent, nee dan moet ze werken, de boerin.
Maar soms komt er zomaar een dag met een gouden randje, dan schittert ze, de boerin.

Mark (regie) en Jack (camera en geluid)
Zo ook afgelopen zaterdag. Door een grappige oproep op een Frans forum werden we ineens van boerin, actrices, figurerend in een Fiets programma wat op RTL 4 zal worden uitgezonden: Go Cycling. Lachend gaven we ons op en nog grappiger werd het toen bleek dat we ook nog werden uitgenodigd.

Maar zo snel als het grappig was, zo snel kan je het lachen ook vergaan. Want wat trek je dan eigenlijk aan? Interessante vraag voor drie dames… dus met zijn drieën naar Rennes winkelen, want zo’n ‘minute of fame’ moet er wel leuk uitzien toch? En het werd ineens toch wel serieus, telkens die e-mails met details. Bbbbbbbrrrrrrrrrrrr.
En hadden we net kleren gekocht, kwam de volgende email, geen blokjes of streepjes graag. Ai nu moet er al weer geshopt worden, want natuurlijk was dat net wat er gekocht was. Ook geen decolletés zichtbaar, geen korte rok… en ik dacht nog wel dat het om de kijkcijfers zou gaan… Afin, uiteindelijk strak in de kleren er naar toe.

Persmuskieten
Als je al niet nerveus was dan werd je het ter plekke want de pers was er al (er gebeurt natuurlijk niet veel in zo’n minidorpke op het platteland en als er iets gebeurt moet het natuurlijk in de krant) Kortom de vuurdoop; Een heus interview over wat hoe en waarom. Tja dat wisten wij natuurlijk ook toen nog niet precies, maar het is tv dus doe je mee…en lult er maar gewoon over.

O ja het was een fietsprogramma, de fietsen werden klaargezet en hop FIETSEN ! De bedoeling was natuurlijk dat we de hele route op de fiets zouden afleggen, maar ja het is tv, dus lijkt dat maar zo….
Wel fijne fietsen overigens (Trek, reclame he, tis voor RTL).
Een van de 236 sluisjes
Langs het kanaal van Nantes naar Brest ligt het fietspad, met tig sluizen (236 om precies te zijn en elke sluiswachter heeft een tuintje, er is onderling een competitie wie de mooiste heeft…nutteloze weetjes maar doet het leuk op tv ).

De eerste 2 kilometer hebben we in totaal zo’n 5 x afgelegd. Heen en weer en nog eens etc. Op een gegeven moment krijg je toch een enorme hekel aan zo’n schijtkanaal… gek hè?
Maar dan nog, tis tv dus ‘keep on smiling’ en blijf vooral spontaan !

Daarna had de productieploeg nog een leuke verassing voor de 3 boerinnendiva’s, een heus boomavonturenpark, ja u leest het goed, een avonturenpark in de bomen. Kortom een parcours afleggen op hoogte met zo’n super charmante gordel en dito helm. Daar gaat de ‘fame’, want dat ziet er natuurlijk niet uit, of juist wel op tv…. Een van angst vertrokken gezicht onder de helm, met een gillende stem van collega boerin op de achtergrond. De presentator Eric Bouwman was de grootste held, hij hielp ons erdoor heen en doorliep het parcours in no time zelf. Bravo Eric !
Als ik nu ergens niet benieuwd naar ben hoe dat er uit ziet in de eindmontage is het wel dit item…
Het avonturenpark..brr

Josselin
Al met al duurde de opnamedag bijna 11 uur, maar we hebben wat afgelachen met zijn allen. Ook al blijft er van het item maar een minuutje of wat tv over, het was een super ervaring.De volgende dag wordt de boerin weer gewoon wakker op de boerderij, ligt er weer een berg werk klaar (want ze was er 2 dagen niet) en kijkt ze lachend terug op wat ze heeft meegemaakt. 
Zelfs nog in de krant:


http://www.ouest-france.fr/actu/actuLocale_-Le-canal-de-l-Oust-se-pousse-du-col-en-Hollande-_56124-avd-20100915-58971059_actuLocale.Htm


En de trailer voor het programma: 

3 opmerkingen:

 1. Grappig! Bij ons in de Eifel, grens Wallonië, ook een waar fietsparadijs; volgens de fietsfanaten dan. Mijn zéér sportieve vriendinnen komen me wel eens op de fiets bezoeken (3 dagen fietsen vanuit NL) maar de lust in het fietsen is me hier toch wel heel snel vergaan ;-)) Meer dan 1 km stijl omhoog om bij onze boerderij te komen vind ik te veel van het goede! Ik loop dan wel niet naast mijn schoenen maar -hijg- wel naast mijn zadel....
  Groetjes, @meelmuisje (twitter)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was zeker een leerzame en leuke dag. En ook nog eens droog! Heel bijzonder om een keer als "star" voor de camera te staan. Nu nog voor jaren genoeg kleding in de kast, want er moest eerst natuurlijk flink gewinkeld worden! In Malestroît hebben we in een hotelletje geslapen zodat we fris en fruitig op de set verschenen. Tenminste dat was de bedoeling...maar Monique sliep bij mij in de kamer.. en ik... tja ik snurk!!
  Complimenten voor het team! We hebben een super dag gehad! Drie boerinnetjes uit Bretagne hebben weer een toffe ervaring bij.
  @bretonseboerin (twitter)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dus mensen als ik niet 'straal' dan komt het door het gesnurk van de Bretonse Boerin !

  BeantwoordenVerwijderen