Tabbladen

donderdag 7 oktober 2010

De ‘gelukkige’ franse huisvrouw

Hoe gelukkig kun je zijn? Iedereen heeft meerdere rollen in zijn of haar leven, als moeder, vrouw, collega, huisvrouw etc. Niet in elke rol kun je altijd even gelukkig zijn, toch? 

Maar dan de 
franse vrouw; ze is vaak superdruk; heeft kinderen een volledige baan of deeltijd maar dan met ploegenuren (ook fijn) en heeft volgens de statistieken vaak een minnaar. (Althans dat hebben de franse mannen, maar ja, die hebben dan een vriendin die wel niet altijd vrijgezel zal zijn.... toch?)

Kortom een druk leventje. En dan komen ze thuis van alle 'werkzaamheden' en dan.... eten koken.

In Nl haal je een zakje kant en klaar gesneden broccolietjes uit het versschap en hopsa in de pan. Lekker makkelijk, maar dan kennen ze hier nog niet zo op de versafdeling. Dus
alles zelf snijden. Is niet zo erg. De kinderen willen natuurlijk soms frites erbij (want patat betekent aardappelen en dat was niet de bedoeling) en daar begint het feest weer. Eerst aardappelen zoeken die lang genoeg zijn, snijden en 2 x bakken in het vet. Ja je leest het goed, ze maken de friet zelf! Want anders is het lang zo lekker toch niet, en ze zijn het zo gewend.Bij de friet hoort mayonaise, en je raadt het al, zelfgemaakt. Pfff en in Nl maar klagen he.... RUILEN?

Het
heeft ook zo zijn charme en de smaak is er echt op vooruitgegaan, maar het kost zoveeeeel tijd !Maar tja, we leven in La France, geen stress dus. Volop tijd voor het goede leven.

Groetjes uit het gastronomische huisvrouwen paradijs. 


Boerinneke in Frankrijk

Ps deze bitterkoekjes heb ik zelf moeten maken voor de pudding, want die kennen ze hier nog niet.

1 opmerking:

  1. Gea uut Lanvénégen7 oktober 2010 om 21:44

    haha heel herkenbaar... behalve dat over die minnaars dus! Je schrijft erg leuk hoor, ga zo door,bizzz

    BeantwoordenVerwijderen