Tabbladen

zaterdag 2 oktober 2010

Parkeerleed?

Parkeermeters, wat een ellende.  Of ze staan altijd te ver bij je auto vandaan, of ze zijn kapot… Het ergste is een combinatie van die twee uiteraard.

In mijn oude woonplaats in Nederland vindt de gemeente het waarschijnlijk zeer de moeite waard om deze plaats te bezoeken, wat zich weer uitdrukt in een hoog parkeertarief. Wat een hoogmoed !

Gewend aan deze praktijken keken we dan ook niet raar op van de parkeermeters in Châteaubriant.  Onze eerste afspraak daar was toevallig op een maandag en dan bleek het vrij parkeren te zijn. Hoera, t’is net als trouwen op maandag in Nederland, helemaal gratis (althans in sommige gemeentes).
Bij de volgende afspraak bleek het helaas niet mogelijk te zijn om op maandag te komen (ons blijft zunig he..) dus moest er betaald geparkeerd  worden. De inschatting was dat we een half uurtje nodig zouden hebben en het klein geld werd verzameld. 
Op de automaat stond echter een grappige mededeling; het eerste uur was gratis ! Kijk daar word ik dan weer helemaal vrolijk van. Maar hoe geef je dat dan aan, dat je een uurtje wil profiteren van hun gastvrijheid?
Na goede bestudering werd het duidelijk; wel een kaartje printen, niet betalen, achter de vooruit leggen en klaar.

Ik denk zelf dat er nog wel wat besparingen mogelijk zijn in Châteaubriant….. want waarom een apparaat een 'gratis' kaartje laten printen? 

Parkeerkaarten bestaan immers ook. Tja, c’est la règle ici. Oftewel het is nu eenmaal hier de regel om het zo te doen…

Zelfs de parkeergarages in grote steden zijn nog goedkoper dan een simpele parkeerplaats in die gemeenteplaats in Nederland, en dan praten we maar niet over de culturele uitstraling die dat hoge Nederlandse tarief rechtvaardigt, want  zo mooi is Hoogeveen of Hardenberg nu ook weer niet.

Leuk is ook de parkeergarages van Da Vinci. Hier kun je met je tolbadge van de autoweg afrekenen. Een simpele 'biep' geeft aan dat er geregistreerd staat hoe lang je bent geweest. Je krijgt nog een ticket mee met het bedrag erop wat wordt afgeschreven van je rekening. Wat een service.

Kortom, in La France innen ze vast belastinggeld weer op heel andere geniepige manieren, maar shoppen blijft zo wel leuker.

Franse groetjes,
Monique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten