Tabbladen

woensdag 11 april 2012

Les flics deel 2

Het is niet onze maand denk ik… of wellicht juist wel


Want deze maand is de ‘blauwe’ maand, qua belastingen en helaas ook die van de flics
Allereerst was er de beruchte dag in Châteaubriant waar ik nietsvermoedend terug reed na een verplichte middag ‘vermaak-jezelf-in-Châteaubriant-want-je-dochters-rijden-pony-en-terug-rijden-kan-nèt-niet’. 


Ineens is er een politiewagen die achter me (hinderlijk zelfs) aan blijft rijden en die het zwaailicht gebruikt om er langs te gaan. 
Ok Ok ik ga al aan de kant, laat nog ruimte over dat ie er langs kan… komt madame ‘la flic’ naast me rijden, gebarend dat ik nog verder aan de kant moet. Nou ja… MOI? Ze keek nogal streng dus vooruit dan maar. Stoppen dus, kenteken, rijbewijs, hele meuk.. kwaad vroeg ze waarom ik het stopteken genegeerd had. Huh… ik? Welk stopteken? OOOOO het zwaailicht? Ik dacht dat u er langs wilde… nee antwoorde ze pissig, dan had ik de sirene wel gebruikt ! 

Ah… grensoverschrijdende verschillen in communicatie met de burger dus.. ik ben in La France
Gelukkig kon ik dat met  mn onschuldigste gezicht verklaren. Maar wat had ik nu fout gedaan?? Ik was een STOP bord gepasseerd en had NIET helemaal gestopt… Inderdaad was ik een nieuw geplaatst stopbord gepasseerd (tuurlijk wel gezien) (ook nog goed gekeken naar rechts) maar omdat er geen auto te zien was ben ik doorgereden FOUT !! mag niet… Weet u wel dat de overtredingen  90 euros kost en 4 punten aftrek? IEKSSSSSSSSSSSS maarrrrr het bord staat er pas een 1,5 dag dus blijft het bij een waarschuwing. 


"Goedenmiddag verder" HUH? Nou merci dan maar.


Dan gister op de weg terug van Parijs (paspoort verlengen)... 


Nog maar even tanken want de inhoud slinkt snel. Omdat we ook zin hadden in iets lekkers zijn man en dochter in de shop wat uitgaan zoeken. Rutger zegt:  "Pompe Onze" (pomp 11) en rekent de spullen af. Nauwelijks onderweg of het spul zit al in de kiezen (M&M’s plakken zo) als er uit het niets een zwaailicht aankomt waaien. Naast Rutger wijst de agent naar rechts… HUH? Wij?? Hij mindert een beetje vaart en blijft voor ons uit rijden, tig x een inham voorbij waar we konden stoppen eventueel.. bijna vermoeden we dat we het verkeerd begrepen hadden en dat het niet om ons ging. Maar niets bleek minder waar er kwam een afslag met een heuse gendarmerie post. Ok, serieus dus… 


De gendarme kwam ons vragen of we getankt hadden. Natuurlijk beaamden we dat want dat was ook immers zo. Toen suggereerde hij dat we niet betaald hadden. Pfff Tuuuurrrrllijjkkk wel, met de bankkaart zelfs! We hadden het bonnetje nog. Dan zou er wellicht een vergissing zijn geweest dacht de gendarme. Op het bonnetje stond het keurig; 6 euro nog wat…. Rutger nog geheel niet beseffend wat dat betekende legde nog uit dat hij pompe-onze getankt had etc etc. "Inderdaad" zei de gendarme "bonbons had u ook gekocht"

Huh… "neeeee pomp ONZE zei ik ! POMPE ONZE geen BONBONZE


HILARISCH !!! want daarin schuilde de fout. De dame had bonbonze verstaan in plaats van pompe onze (11) en bracht de snoepjes (want dat is de franse naam ervoor) in rekening en vergat pomp 11 te berekenen. Rutger die heeft niet eens het bedrag bekeken waarvoor hij zijn pincode intoetste (!?!!!) en dacht voor alles betaald te hebben. 
De agent kon er de humor nog wel van inzien ook ! Hij belde de pomp-madam op om uit te leggen waar de crux zat en dat het een alleraardigste coöperatieve familie betrof (TADAAA) en nam het geld aan van ons en zou die naar de pomp brengen. Hahaha privé geld-koeriersdienst.


Al met al weer wat oponthoud maar tis niet gauw saai met ons… in 5 jaar tijd, 4 x aangehouden door de flics  en geen veroordelingen maar waarschuwingen, kon slechter he?

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. en als het nu nog verzonnen was... maar helaas niet he.. ook 'reality' kan geestig zijn ;-)

      Verwijderen